Imponerende nordlys over Danmark den 18. marts 2015

Nordlys

Nordlys over Tårup på Østfyn kl. 00.10 den 18. marts 2015. Foto: Anders Brandt

Om aftenen den 17. marts og først på natten den 18. marts kunne man hen over store dele af Danmark se et imponerende nordlys.

Jeg tog billederne her i Tårup på Østfyn, da en opklaring lige efter midnat nåede op over Fyn og et imponerende nordlys blafrede på himlen.

Jeg har aldrig set noget lignende i Danmark – og det kan der være en rigtig god grund til.

Et soludbrud den 15. marts fra solplet 2297 havde sendt en koronal masseudkastning mod Jorden, som i aftentimerne den 17. marts udløste en relativ sjældent voldsom G4-geomagnetisk storm (på en skala fra 1 til 5).

Den geomagnetiske storm var den kraftigste i den indeværende 11-års solpletcyklus 24, og gav anledning til, at man kunne se nordlys helt ned til Paris i Frankrig og i Zagreb i Kroatien.

Nordlys

Nordlys over Tårup på Østfyn kl. 00.04 den 18. marts 2015. Foto: Anders Brandt

Jeg havde ellers opgivet alt håb om at se nordlyset. Havde været på arbejde indtil kl. 23 – og da jeg næste dag skulle videre fra København til Færøerne for at se solformørkelse, overnattede jeg og min datter Line hos mine forældre i Tårup på Østfyn.

Vel vidende at det var muligt at se et kraftigt nordlys tjekkede jeg ved midnatstid satellitbilledet – og så en opklaring komme op sydfra. Udenfor var det delvist stjerneklart – og da jeg kiggede mod nord blafrede himlen i grønne, violette og rødlige farver. Vildt imponerende!

Nordlys

Nordlys over Tårup på Østfyn kl. 00.14 den 18/3 2015. Foto: Anders Brandt

Line sagde ikke noget til at blive vækket – og fik sig noget af en oplevelse. Her ovenfor står hun med sin bedstemor og kigger mod nord, mens jeg tog billeder af det imponerende spektakel.

Nordlys

Nordlys over Tårup på Østfyn kl. 00.10 den 18/3 2015. Foto: Anders Brandt

Alle billederne af nordlyset lige over midnat – natten mellem den 17. og 18. marts er taget med et Nikon D5300 og et 18-200mm objektiv (18 mm), f3,5, ISO 640 og en lukketid på 20 sekunder.

Share

You may also like...

6 Responses

  1. luxury portable bathroom rentals
    Discover More Here http://www.tnadvriders.com/sitemap60.php

  2. Zwischen 1704 und 1710 kamen abwechselnd Kuruzzen und Labanzen und die beiden Seiten für den Unterhalt der Soldaten beanspruchten enorm hohen Kriegssteuern und Naturalien haben die Bevölkerung vollkommen ausgebeutet.

  3. Finger hinzu nahm, konnte ich mich nicht mehr halten.Wir blieben noch eine Zeit liegen, gönnten wir uns eine Dusche.

  4. diesen inhalt siger:

    Hier wird jeder Schwanz geblasen bis der Samen nur raus spritzt.

  5. Sexkontaktinserate bei Dir der Umgebung Sexkontaktgesuche zu Bukakkebitches Parkplatztreffs für NS-Sex Erotikannoncen aus Deiner Gemeinde Privattreffen Saarbrücken Analfaustsex aus Deinem Bezirkskreis Erotikkontakte aus Thun Du möchtest gern eine seinem Fickflirt Pussies mit dem Mund befriedigen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.