Om Anders

Anders Brandt - windsurfing

Mit fulde navn er Anders Steen Brandt – jeg er født i juli 1969 i Svendborg på Sydfyn. Er webredaktør og vært på TV 2 VEJRET.

Jeg er vokset op flere forskellige steder i Kongeriget – både på Sydfyn (Skårup), Læsø, Grønland (nær Tasilaq) og endelig på Østfyn (Tårup syd for Nyborg). Senere har jeg været forbi Sønderborg, Esbjerg, København (Albertslund), Kiel (Tyskland), Sommersted – og nu Broager, der ligger i Sønderborg Kommune.

Har læst meteorologi på Københavns Universitet fra 1991-1995 – og på Institut für Meereskunde på Christian Albrechts Universität i Kiel fra 95-96. Herefter uddannet folkeskolelærer i 2000 fra Haderslev Statsseminarium med linjefag i matematik og geografi.

Har siden maj 2021 været vejrvært på DR, hvor vi blandt andet laver Vores Vejr.

I 2004 blev jeg ansat som webredaktør på vejret.tv2.dk – og fra 2005 også vært på TV 2 VEJRET. Var på TV 2 i 17 år frem til maj 2021. 

Siden jeg kan huske, har jeg interesseret mig mere end almindeligt for vejret – og helt fra barnsben mindes jeg en glad lille dreng, når det sneede, stormede eller tordnede. En fascination af vejret, som er blevet ved siden dengang – og som fik ekstra fart i to år på Grønland, hvor vejret i den grad sætter dagsordenen.

Jeg har den store glæde, at kunne lide vejret på mange måder. Både at være ude i det – observere og fotografere det – overvåge det foran computerskærmen – og ikke mindst at formidle det.

Ud over at være så heldig at beskæftige mig med det, der interesserer mig mest – så bruger jeg min tid på mine to piger – på at løbe (er blevet til 31 marathonløb) og så har jeg heller ikke noget imod at rejse en lille tur engang imellem – enten til ‘De varme lande’ eller til lande med høje bjerge med sne på…